Duurzaam werken en georganiseerd zijn

Gietwater bedrijf

Bergerden B.V.

 

De tuinders in het gebied Bergerden zijn aangesloten op het Gietwaterbedrijf Bergerden in Bemmel. Het regenwater dat neerkomt op de kassen wordt via een gesloten slotenstelsel afgevoerd naar de 3,5 ha grote en 15 meter diepe gietwaterplas, welke centraal in het gebied ligt.

 

Jaarlijks wordt hierdoor ruim 400.000 m3 regenwater opgevangen. Hiermee wordt een duurzame waterberging gerealiseerd. Via een distributieleiding vanuit de gietwaterplas wordt water geleverd aan de aangesloten glastuinbouwbedrijven. Zij slaan de dagvoorraad op in grote bassins op hun bedrijven. Van het regenwater dat gevallen is wordt op deze wijze 98% binnen het gebied gebruikt.

 

Zonnepark

 

Inmiddels ligt er sinds 2019 ook een drijvend zonnepark ter grootte van ruim 6000 zonnepanelen op de gietwaterplas om klimaat neutrale teelt mogelijk te maken. Een bijkomend voordeel van deze zonnepanelen voor het opwekken van energie op dit wateroppervlak is dat de verdamping van water in het bassin verminderd. Dit is vooral in droge periodes een uitkomst. De duurzame energie die opgewekt wordt door dit zonnepark is gemiddeld 1,8 miljoen KWH wat neerkomt op duurzame energie voor circa 600 huishoudens.

 

Voor Kwekerij De Molenhoek geldt dan ook het motto samenwerken en georganiseerd ondernemen met een duurzame grondhouding hoog in het vaandel. Niet voor niets hangen de posters van de energie projecten prominent in het ontvangstkantoor bij de ingang.

 

 

Bronnen: Kwekerij De Molenhoek, Lensli Substrates, gebiedsinformatie via Nextgarden en gebiedsfoto’s van Spot Companion. We zijn zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met de bronnen, mochten er zaken foutief gemeld of onvermeld gebleven zijn laat het ons weten. Zo kunnen we zorgdragen voor up to date informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUURZAAMHEID

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

KWEKERIJ DE MOLENHOEK B.V.

alle rechten voorbehouden

                                                                                                           BTW  NL8070.34.137.B01   •   KvK  11044639   •   MPS 680491 MPS A + MPS Productproof    •   Plantenpaspoort: NL-714680346

website: pandorabrainbox.nl 2021 | privacyverklaring 2021  | Disclaimer Kwekerij De Molenhoek B.V